Asked By: Leonars Bryant Date: created: May 02 2024

Wat is een Chase Funko

Answered By: Diego Kelly Date: created: May 03 2024

De verschillende versies van de Funko Pop! Misschien heb je hier en daar wel eens gehoord over “exclusives”, of zie je ergens een Funko Pop met een wat hogere prijs te koop staan. Welke versies zijn er dan beschikbaar? We gaan het in deze blog uitleggen! 1. Normaal Je hebt ten eerste natuurlijk de normale Funko Pop. Een Funko Pop zoals velen anderen. Herkenbaar aan zijn groot hoofdje met grote zwarte ogen en soms zonder mond.

 • 2. Chase
 • 3. Clear/Translucent

Een Chase ziet er iets anders uit dan een normale Funko Pop. Vaak hebben chase pops een andere kleur en kun je ze herkennen aan hun unieke chase sticker op de buitenkant van het doosje. Je hebt 1 op 6 kans, of soms zelfs maar 1 op 72 kans om een chase Funko Pop te krijgen, ze worden namelijk door Funko tussen de normale Pop figuren geleverd aan de retailers! Helaas worden deze dan meestal door de retailers apart verkocht voor een hogere prijs.

Verkrijgbaar in heel wat minder aantallen dan de gewone Funko Pop, maar erg verzamelwaardig, zijn de clear en translucent Funko Pops! Clear Funko Pops zijn helemaal transparant en ook in combinatie met bloed spetters of als chase verkrijgbaar. De translucent Funko Pops zijn doorzichtig, maar hebben vaak een blauwige gloed.

Soms zijn alleen bepaalde delen van het lichaam doorzichtig.

 1. 4. Metallic

Een Metallic Funko Pop is een normale Funko Pop, met dezelfde kleuren en design, in een mooie afwerking van metaalachtige verf! De Metallic Funko Pops zien er hierdoor robotachtig uit.5. Chrome Chrome Funko Pops zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, inclusief goud, zilver, paars, groen etc. Als de chrome Pops op de markt komen kun je ze nog redelijk makkelijk kopen, maar na een tijdje wat moeilijker verkrijgbaar!

 • 6. Bloody (Blood Splattered)

Deze Funko Pops hebben meestal bloed spetters over hun lichaam, gezicht en wapen. Meestal te zien bij de horror Funko Pops! 7. Flocked Een “flocked” Funko Pop betekent dat hij bedekt is met zachte, pluizige vezels. De vezels zijn klein en voelen aan als fluweel of vilt. Veel Funko pops hebben zogenaamde “limited edition flocked chase” varianten, waarbij alleen de chase Funko Pop is geflockt, maar er zijn ook standaard, niet-chase flocked Funko Pops.

 1. 8. Glow in the Dark
 2. 9. Vaulted
 3. 10. Exclusive

Glow in the Dark spreekt voor zich, deze Funko Pops lichten op in het donker! Terwijl sommige Funko Pops helemaal Glow in the Dark zijn, zijn er ook Funko Pops verkrijgbaar waarbij alleen een bepaald deel oplicht. Sommige Funko Pops zijn vaulted. Dit betekend dat Funko is gestopt met het produceren van deze Funko Pops.

Soms komt Funko, na een aantal jaar, met een nieuwe versie van de vaulted Funko Pop. Vaak is dit met een andere kleur op het doosje. Soms heeft een retailer of een beurs een exclusieve Funko Pop te koop. Deze zijn dan alleen bij deze retailer of beurs te koop. Vaak zijn de beurs Funko Pops na een tijdje, denk hierbij aan Comic Con, beperkt beschikbaar bij de retailers.

Exclusieve Funko Pops zijn vaker wat moeilijker te krijgen en zijn iets meer waard.

 • 11. Sepia
 • 12. Scented

Sepia Funko Pops hebben een roodbruine kleur. Een sepiatint kun je het beste vergelijken met een oude foto, de kleuren zijn niet helemaal zwart wit maar wel erg grauw. Er zijn in de afgelopen jaren wat enkele Funko Pops uitgebracht met een unieke geur, nu zijn er nog maar weinig van te vinden, maar we zien wel steeds meer scented Funko Pops verschijnen! De scented Funko Pops hebben een sticker op het doosje waarop staat dat ze ”scented” zijn.

 1. 13. Diamond
 2. 14. Zwart-Wit

De Diamond Funko Pops zijn eigenlijk gewone Funko Pops, maar dan met glitterverf! Ze zijn erg populair en je kunt ze herkennen aan een Diamant sticker op het doosje. Zoals de naam het al zegt, dit zijn Funko Pops met een monochroom (Zwart-Wit) ontwerp.

Wat doe je met Funko Pop?

Funko Pop-figuurtjes zijn echte collector’s items voor al wie zijn favoriete helden van films, series en games in huis wil halen. De kleine poppetjes in vinyl zijn ontworpen in de Japanse ‘chibi’ stijl en kennen wereldwijd een enorm succes.

Asked By: Fred Young Date: created: Sep 25 2023

Wat betekenen de nummers op Funko Pop

Answered By: Nicholas Roberts Date: created: Sep 28 2023

Funko Pop! vinyl collectie Funko heeft duizenden verschillende Pop! vinyl figuren tot nu toe en het aantal groeit elke maand. Door het grote aantal uitgebrachte Pop! vinyl figuren en het enorme aantal verschillende licenties, Heeft Funko de productlijn onderverdeeld in verschillende categorieën.

 • Afhankelijk van het type licentie, of het bedrijf achter de licentie, wordt elke nieuw uitgebrachte Pop! vinylfiguur is toegewezen aan een specifieke Pop! categorie.
 • De verschillende Pop! vinyl categorieën zijn uniek genummerd vanaf nummer 01, en elke serie heeft zijn eigen unieke Pop! tekstlogo, afgebeeld linksboven op de doos.

Elke nieuw uitgebrachte Pop! vinyl figuur krijgt een uniek nummer binnen de toegewezen Pop! vinyl categorie. Het unieke nummer staat rechtsboven op de iconische doos gedrukt en geeft de hele Pop! product een meer verzamelbare look. De meest voorkomende categorie uit de Pop! vinyl productlijn zijn Pop! Animation, Pop! Games, Pop! Movies en Pop! Television.

Alle grote merken hebben echter ook hun eigen Pop! vinyl categorie, waaronder Pop! Disney, Pop! Star Wars en Pop! Marvel. Enkele opmerkelijke series uit de Pop! vinyl productlijn zijn de Pop! Rides en de Pop! Town series. De Pop! Rides is een categorie met het vinylfiguur in een voertuig zoals een auto of vliegtuig.

In Pop! Town krijg je juist een vinyl figuur met een herkenbaar en iconisch gebouw die in de categorie past. Bijvoorbeeld Ghostbusters en hun beroemde uitvalbasis de brandweerkazerne. Er zijn tientallen verschillende Pop! categorieen zo nu en dan komt er een nieuwe serie uit.

You might be interested:  Who Played Sirius Black In Harry Potter?

Pop! 8-bit: de Pop! 8-Bit-categorie omvat personages van alle andere Pop! categorie in pixel “8-bit” vorm, die de Pop! vinyl figuur een “80s video game look” geeft.

A

Pop! Ad Icons: Pop! vinyl figuren van bekende reclame-iconen verschijnen in de Pop! Ad Icon serie. Denk aan Coca-Cola mascottes, Cheetos of McDonalds. Pop! Albums: De Pop! Albums categorie bevat populaire albumhoezen met een Pop! vinyl make-over. Ze zijn vaak in Jumbo grootte. ( Jumbo grootte? Wat dat is kan je hier lezen ). Pop! Animation: The Pop! Animation categorie toont Pop! vinyl figuren uit je favoriete animatieserie. Ook alle Anime komt hierin voor. Pop! Around the World: de Pop! Around the World-serie bevat originele personages die zijn gemaakt door het Funko-team en de categorie toont twaalf unieke personages uit twaalf verschillende landen. Pop! Artists: Iconische en beroemde kunstenaars, waaronder schilders en uitvinders, zijn te vinden in de categorie Pop! Artists. Pop! Art Series: The Pop! Art Series is een exclusieve Pop! categorie met kleurrijk geschilderde Pop! vinyl figuren van verschillende bekende karakters. Zoals Mickey Mouse, Pop! Asia: Mindstyle, Funko’s officiële distributeur voor Zuidoost-Azië, creëert de Pop! Asia serie. De categorie bevat een reeks Aziatische personages om tegemoet te komen aan het Aziatische publiek, dat dol is op personages die gerelateerd zijn aan hun cultuur.

B

Pop! Books: Personages uit kinderboeken, waaronder Dr. Seuss’ The Grinch, worden omgetoverd tot Pop! vinyl figuren en verschijnen in de Pop! Books categorie.

C

Pop! Christmas: de Pop! Chrtismas categorie biedt een gezonde dosis vakantiestemming met verschillende kerstpersonages en bouwkeuzes. De Peppermint Lane-personages zijn origineel van het merk Funko.

D

Pop! Disney: de Pop! Disney categorie bevat Pop! vinyl figuren van elk denkbaar Disney-personage. Disney figuren uit Disney films, series en Disney Parken. Pop! Drag Queens: The Pop! Drag Queens categorie bevat Pop! vinyl figuren van 10 verschillende bekende drag queens.

F

Pop! Fantastik Plastik: The Pop! Fantastik Plastik categorie, voorheen bekend als Pop! Spastik Plastik, is een gelimiteerde serie met Funko’s eigen karakters. Pop! Freddy Funko: Freddy Funko, de mascotte van het bedrijf, heeft zijn eigen Pop! serie vinyl figuren.

G

Pop! Game of Thrones: De succesvolle tv-serie (tot een bepaald seizoen) heeft zijn eigen Pop! categorie, Bekende personages uit de tv-serie worden omgetoverd tot Pop! vinyl figuren. Pop! Games: De Pop! Games-serie toont Pop! vinyl figuren uit je favoriete videogames. Pop! Garbage Pail Kids: De personages van de Garbage Pail Kids, de populaire franchise voor ruilkaarten uit de jaren 80, zijn omgetoverd tot Pop! vinyl figuren in de Pop! Garbage Pail Kids-serie.

H

Pop! Halo: de Pop! Halo categorie bevat Pop! vinyl figuren uit de populaire Halo-videogameserie. Pop! Heroes: Batman, Superman en alle andere DC Comics-personages verschijnen in de Pop! Helden serie.

I

Pop! Icons: Iconische figuren, waaronder presidenten, schilders en uitvinders, worden afgebeeld in de Pop! Icons serie.

M

Pop! Marvel: De personages uit Marvel Comics en Universe, zowel helden als schurken, worden omgetoverd tot Pop! vinyl figuren in de Pop! Marvel categorie, Pop! Monsters: De schattige monsters van Wetmore Forest maken deel uit van de Pop! Monster serie. Pop! Movies: The Pop! Movies serie toont Pop! vinyl figuren uit je favoriete films. Pop! Movie Moments: in de pop! Movie Moments categorie, iconische filmmomenten of scènes worden vastgelegd in Pop! stijl. Filmmomenten kunnen een of meer Pop! figuren inclusief scènemateriaal. Pop! Muppets: Wie kent ze niet? Kermit de kikker, Miss Piggy en andere personages uit The Muppets Show verschijnen in de Pop! Muppets serie. Pop! My Little Pony : De kleurrijke personages van My Little Pony worden omgetoverd tot Pop! vinyl figuren en verschijnen in de Pop! My Little Pony serie. Pop! Myths: Mythologische wezens, zoals Big Foot en het monster van Loch Ness, worden in de Pop! Myths serie.

P

Pop! Pets: De Pop! Pets categorie is een musthave voor de echte honden- en kattenliefhebbers. De serie bevat verschillende honden- en kattenrassen die zijn omgevormd tot Pop! vinyl figuren.

R

Pop! Retro: De Funko Pop! Retro Toys serie bevat Pop! vinyl figuren van iconische speelgoedfiguren uit de jaren 80 en 90. Pop! Rides : Pop! Rides is een unieke categorie met een Pop! vinyl figuur in een iconisch voertuig uit een film of tv-serie. Voorbeelden zijn Batman met de Batmobile en Marty McFly met de Time Machine. Pop! Rock : Muziekiconen, zowel soloartiesten als groepen, uit verschillende muziekgenres zijn opgenomen in de Pop! Rock categorie, Pop! Royals: Leden van de Britse koninklijke familie zijn getrakteerd op de Pop! chemie en verschijnen in de Pop! Royal categorie.

S

Pop! Sanrio: Personages van het bekende Japanse merk Sanrio, waaronder Hello Kitty, verschijnen in de Pop! Sanrio-serie. Pop! Sesame Street: De personages van de beroemde Sesamstraat, waaronder Bert en Ernie, hebben hun eigen Pop! vinyl serie. Pop! South Park: De personages van South Park, waaronder Cartman en Kenny, worden omgetoverd tot Pop! vinyl figuren in de Pop! South Park categorie. Pop! Sports: Atleten en sportlegendes maken deel uit van de Pop! Sport serie. Elke sport heeft zijn eigen Pop! categorie, waaronder Pop! NBA-basketbal, pop! Voetbal, pap! NFL voetbal en pop! UFC. Pop! Star Wars: de Pop! Star Wars categorie bevat Pop! vinyl figuren van al je favoriete Star Wars-personages.

T

Pop! Television: The Pop! Television serie toont Pop! vinyl figuren uit je favoriete televisieserie. Pop! Town: De nieuw uitgebrachte Pop! Town categorie, inclusief een Pop! vinylfiguur naast een gestileerde versie van een monumentaal gebouw uit het bronmateriaal. Pop! Trolls: de pop! Trolls-serie bevat Pop! vinyl figuren van Good Luck Trolls met hun iconische kleurrijke opgestoken haar.

You might be interested:  Grant Flynn Sas Who Dares Wins?

W

Pop! Wizarding World: The Pop! Wizarding World-serie, inclusief Pop! vinyl figuren uit de werelden van J.K. Rowling, Harry Potter en Fantastic Beasts.

Welke categorie is jou favoriet? Deel je collectie met ons op Facebook of Intragram door ons te taggen via @FunkoonWheels. Bekijk onze volledige Funko Pop! collectie op www.funkoonwheels.nl

Hoe oud is Funko Pop?

Wat was de allereerste Funko POP! – In 1998 creëerde T-shirtontwerper Mike Becker Funko om de wereld nostalgische bobble heads aan te bieden. Het eerste item dat uit China kwam was een partij van 1.000 Big Boy Bobbleheads. Deze eerste productie werd individueel genummerd op een klein stukje papier onderaan het uitstalraam in de doos.

Deze eerste partij was om Mike’s wens te vervullen om zelf te bezitten, omdat de vintage keramische Big Boy bobbleheads voor te veel geld over de toonbank gingen. De volgende grotere partij bobbleheads ging naar de cadeauwinkels van de Big Boy restaurants. Funko koos toen een naam voor hun nieuwe lijn en noemde ze Wacky Wobblers.

Extra Big Boys zouden binnenkomen met de nieuwe naam van de lijn op de dozen. Big Boy Wacky Wobblers kunnen worden gevonden met rode, witte of zilveren bodems. Er is zelfs een speciale 50th Anniversary editie voor de Burbank Big Boy locatie, dit is een Silver Base wobbler met een speciale sticker op de doos.

Hoeveel Funko Pops zijn er van Stranger Things?

Funko PopFunko Pop bij Funcollectibles – Ben je op zoek naar andere Funko PopFunko Pop personages? Dat is voor ons geen enkel probleem. We bieden namelijk een groot assortiment van Funko PopFunko Pop personages van series, films en zelfs sport atleten aan.

Welke soorten Funko Pops zijn er?

Funko kopen | NerdUP Collectibles Funko is een Amerikaanse fabrikant Funko Pop! figures, Pocket Pop!, Rides, Movie / Mini moments, Mystery Mini’s, Deluxe, 5-Star, Rock Candy, Town, Dorbz, Pint Size en Idolz. Ze worden in verschillende maten gemaakt zoals de traditionele 3,75 inch, 6 inch, 10 inch en 18 inch.

 1. Deze kleurrijke figures zijn ontworpen om iconische personages uit verschillende popcultuur categorieën, zoals films, televisie series, games en comics/mangas, te eren.
 2. Met hun eenvoudige en toch charmante ontwerp zijn Funko figuren zijn onmiskenbaar door de grote hoofden en hebben ze de harten veroverd van verzamelaars en fans over de hele wereld.

Deze figuren zijn niet alleen leuk om te verzamelen, maar ook perfect om neer te zetten in jouw huis, slaapkamer of op kantoor. Bij Funko zijn er talloze soorten figuren en genres om uit te kiezen, waaronder populaire personages zoals Harry Potter, Star Wars, Disney, DC Comics, Marvel en vele anderen.

Wat zit er in het hoofd van een Funko Pop?

Fake Funko’s | NerdUP Collectibles Ondanks dat we bij NerdUP alleen maar officiële merchandise en collectibles verkopen willen we toch wat tips delen met jullie. Sinds een aantal jaren is de Funko markt steeds groter aan het worden en er komen nog iedere dag collectors bij.

 • Zelfs op websites als Wish, Marktplaats, Ebay en Aliexpress vind je tegenwoordig Funko’s (via partners / wederverkopers van deze bedrijven).
 • Maar zijn ze allemaal wel echt? Ondanks dat Funko fabrieken heeft in China en Taiwan zijn er ook diverse neppe Funko’s op de markt.
 • Ook in Nederland worden zowel via internet als via beurzen diverse neppe Funko’s aangeboden.

Een aantal tips voor het vinden echte Funko’s:De eerste tip is kijk naar de prijs. Met de app van Funko of via bijvoorbeeld poppriceguide.com kun je zien wat de waarde van een Funko is. Bijvoorbeeld als je een Planet Arlia Vegeta tegenkomt voor €100 terwijl de huidige waarde meer dan €3000 is moet er al een belletje gaan rinkelen dat deze hoogstwaarschijnlijk nep is.

Het gaat hierbij voornamelijk om hele grote prijsverschillen van zeer gewilde Funko’s. Je kunt uiteraard altijd geluk hebben en een Funko vinden voor een mooie prijs. Let op de paintjob van de Funko, deze is wat lastiger want je moet goed naar de verf kijken. Dit is bij neppe Funko’s erg slordig gedaan maar meestal kun je het zien aan de kleur van de ogen, huidskleur of kleding.

Een lijmrestje of een wat slechtere paint kan altijd voorkomen, ook bij echte Funko’s, ze worden namelijk allemaal machinaal geverfd. Iedere echte Funko heeft een stempel aan de onderkant (op de voeten of onder het hoofd) met een nummer. Deze bestaan uit letters en cijfers.

Neppe Funko’s hebben dit over het algemeen niet. Wanneer je het niet vertrouwd vraag dan om een foto van dit nummer. Er zijn veel mensen die Funko in het doosje bewaren waarbij een foto van dit nummer lastig te zien zal zijn, daarom nog een paar tips. Ook kun je op het doosje letten. Vaak hebben neppe Funko’s vaal bedrukte doosjes of de uitsnedes zijn niet goed gedaan.

Let ook goed op het Funko logo en het lettertype dat gebruikt is. Het kan bij een tweedehands Funko of bij een Funko uit een winkel ook voorkomen dat de doosjes vaal zijn door de zon. De doosjes hebben aan de onderkant ook een stempel, de oudere varianten hebben een sticker.

Hoe groot is een Funko?

Ruim aanbod aan Funko Pop! – Je hebt vast wel eens van Funko Pops gehoord. Het zijn kleine figuurtjes van ongeveer 10cm groot die je direct herkent als je er eenmaal één gezien hebt. Ze weerspiegelen bekende figuren zoals Disney prinsessen, superhelden, dieren, filmfiguren en meer.

 1. Ze lijken op het verbeelde karakter, maar iedere figuur heeft de karakteristieke eigenschappen van de Funko Pop.
 2. Achter de populariteit van dit product gaat een verhaal schuil, waarmee de echte fans ongetwijfeld bekend zijn.
 3. De figuren waren namelijk niet direct gewild onder het grote publiek en het duurde even voordat iedereen ze wilde hebben.

Lees verder om meer te weten te komen over het ontstaan en de geweldige collecties die er vandaag de dag te verkrijgen zijn. Ook binnen ons assortiment met Funko Pops!

Hoe zwaar is een Funko Pop?

Funko POP!: Star Wars – Finn

Eigenschappen
Type apparaat Pop
Gewicht 250 g
Label Star Wars
Overige kenmerken Maten zijn van de verpakking, niet het product
You might be interested:  Who Does Meredith End Up With?

Wat is de engste pop ter wereld?

Chucky, de engste pop ter wereld, krijgt zijn eigen tv-serie, De horrorfilms over het venijnige speelgoed dat verandert in een bloeddorstig moordenaar gaven ons al rillingen en de trailer van de nieuwe reeks ‘Chucky’ belooft daar nog een schepje bovenop te doen.

Wat is de engste pop?

Beelden van een bewegende halloween-pop worden massaal gedeeld op sociale media. De pop, nu al bestempeld als de engste pop ooit, komt in de video langzaam af op de camera, begeleid door een spookachtig muziekje. De video is meer dan zeven miljoen keer bekeken.

Asked By: Anthony Kelly Date: created: Feb 05 2024

Waar staat de afkorting pop voor

Answered By: Cody Smith Date: created: Feb 06 2024

wat is een persoonlijk ontwikkelingsplan? – Een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) is een plan waarin je schrijft wat je wilt bereiken op je werk en hoe je dat gaat doen. Korte of lange termijn, het kan allemaal. Dit plan bespreek je daarna met je werkgever om te kijken welke stappen je zelf kunt uitvoeren en bij welke je hulp nodig hebt.

Wat zijn de duurste poppen?

De duurste barbiepop ter wereld is geveild voor maar liefst 283.763 euro (302.500 dollar). De Stefani Canturi Barbie is ontworpen in 2010 en vernoemd naar de Australische juweelontwerper Stefano Canturi. Hij ontwierp de ketting rond haar hals, gemaakt van smaragd geslepen roze diamanten.

Asked By: Gerld Allen Date: created: Jan 05 2024

Waarom is Funko Pop zo duur

Answered By: Morgan Perry Date: created: Jan 05 2024

Moet je Funko Pops in de doos bewaren, of mag je ze gewoon uitpakken? Funko Pops zijn ontzettend populair bij verzamelaars en fans van,, en nog veel meer. Funko richt namelijk zijn pijlen op films, series, games, sport, muziek en nog veel meer populaire elementen uit de popcultuur.

 • Er is echter een groot discussiepunt onder Funko-kopers: moet je Funko Pops in de doos bewaren, of mag je ze gewoon uitpakken? Hieronder proberen we daar antwoord op te vinden.
 • Voor handelaren in Funko Pops (en jazeker, die zijn er!) is het duidelijk.
 • Moet je in de doos laten.
 • Haal je ze er uit, dan dalen ze meteen in waarde soms tot wel 50%! En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Funko Pops worden namelijk telkens in beperkte oplages gemaakt. Zijn ze uit de verkoop, dan kunnen ze ineens in populariteit stijgen en daarmee ook meer waard worden. Verzamelaars eisen dan wel dat de Funko’s in tip-top conditie zijn, zonder beschadigingen en verkleuringen en in een onbeschadigde doos. Er is nog een reden om ze in de doos te laten zitten. De dozen zijn namelijk allemaal even groot. Heb je een flinke verzameling, dan kun je ze makkelijk naast elkaar zetten en stapelen. Een Wall of Funko – klinkt goed? Dat dacht ik dus ook! Bovendien zijn die vierkante doosjes veel makkelijker af te stoffen dan de figuurtjes zelf.

Heb je een flinke verzameling en wil je er niet te veel tijd mee kwijt zijn door ze wekelijks af te stoffen? Dan kan het slim zijn om ze gewoon in de doos te laten zitten. Iedere doos heeft een flink kijkvenster, zodat je er toch genoeg van kan genieten. En wil je ze na een paar jaar misschien verkopen? Dan zullen ze meer waard zijn dan wanneer je ze zo neerzet.

Er is ook genoeg te zeggen voor het uitpakken van Funko-figuren. Wil je ze namelijk echt goed bewonderen en jezelf onderdompelen in een wereld die je zelf hebt samengesteld? Dan pak je ze het beste uit. Dit is meer voor de fans van bepaalde franchises, en minder voor de Funko-verzamelaars onder ons.

Ben je fan van Potter, dan pak je Harry en zijn vrienden dus gewoon uit en zet je ze prominent in je kamer neer. Je hebt dan bovendien geen last van het reflecterende kunststof, waarachter de Funko’s zich verschuilen. Doordat je ze uitpakt, nemen ze minder ruimte in dan wanneer je ze in de doos laat zitten.

Bovendien kun je ze makkelijk gebruiken voor het gebruik in foto’s en kun je er leuke dingen mee doen. Het nadeel is dat ze in waarde dalen, doordat de doos schade oploopt (en de figuurtjes beschadigd kunnen raken) maar ook dat je grotere verzamelingen minder makkelijk kunt presenteren.

 1. Desondanks is er ook een makkelijke manier om het één niet uit te sluiten: de verpakkingen lenen zich namelijk perfect voor het opnieuw opbergen van de funko’s.
 2. De plastic binnenverpakking kun je makkelijk openen en je Funko’s plaatsen.
 3. Doe je dat met beleid, dan zul je niet kunnen zien of de doos open is geweest of niet.

Ze zijn immers niet verzegeld! Je kunt ze dus uit de doos halen en presenteren of fotograferen, maar de dozen ergens veilig bewaren. Mocht je ze ooit willen verkopen, dan doe je ze weer in de doos en winnen ze weer aan waarde. De dozen zijn namelijk een soort ‘certificaat van echtheid’.

waaraan verzamelaars kunnen zien of de funko’s tot een bepaalde serie behoren, en of het échte Funko’s zijn. Wat je ook doet: het is jouw keuze. Wil je ze echt sparen om het sparen van collectors items? Dan laat je ze in de verpakking. Ze zullen over een paar jaar meer waard zijn dan wanneer je ze uit de verpakking hebt gehaald.

Maar: de Funko-wereld is vreemd. Er wordt soms zelfs geboden op lege dozen, mits ze onbeschadigd zijn, zodat verzamelaars hun beschadigde dozen kunnen vervangen! Ben je een fan van een bepaalde franchise? Dan wil je ze waarschijnlijk uitpakken en fraai presenteren.

Hoeveel Funko Pops zijn er van Stranger Things?

Funko PopFunko Pop bij Funcollectibles – Ben je op zoek naar andere Funko PopFunko Pop personages? Dat is voor ons geen enkel probleem. We bieden namelijk een groot assortiment van Funko PopFunko Pop personages van series, films en zelfs sport atleten aan.