Asked By: Angel Bennett Date: created: Nov 04 2023

Hoeveel seizoenen Sas

Answered By: Graham Cooper Date: created: Nov 05 2023

Komt er een nieuw seizoen beschikbaar voor SAS: Who Dares Wins (Serie, 2015 – 2020)? Zal er een seizoen 6 beschikbaar komen voor de tv-serie SAS: Who Dares Wins? Als dit daadwerkelijk gebeurt, weten we zeker dat MovieMeter dit jou als eerste kan laten weten! Volg ons en de community om de laatste updates te krijgen over een eventueel nieuw seizoen van SAS: Who Dares Wins.

Waar staat de afkorting Sas?

De SAS in Noord-Afrika. De Special Air Service (SAS) is een Special Forces -eenheid afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk, Deze eenheid werd in het leven geroepen voor speciale methoden van oorlogvoering, vaak kleinschalige operaties achter de vijandelijke linies zoals verkenning en sabotage, en werd een voorbeeld voor de oprichting van veel andere special forces, zowel in de Britse krijgsmacht (zoals de Special Boat Service ) als in de krijgsmachten van andere landen.

Wat is de serie met de meeste seizoenen?

1. The Simpsons – 31 seizoenen. Jawel, de animatieserie die natuurlijk nog ontbrak: The Simpsons! Met zijn 31 seizoenen is deze serie waarschijnlijk ouder dan een flink gedeelte van onze lezers.

Waar komt SAS vandaan?

Scandinavian Airlines

SAS Scandinavian Airlines
Hoofdkantoor Sigtuna, Zweden
Sleutelfiguren Anko van der Werff (CEO)
Website www.flysas.com
Portaal Luchtvaart
Asked By: Jeffery Roberts Date: created: Jan 19 2023

Wat doet een sas

Answered By: Jordan Nelson Date: created: Jan 19 2023

Wat kan de SAS voor jou betekenen De Stichting voor Afweerstoornissen (SAS) zet zich in voor iedereen met een afweerstoornis. Wat kan de stichting voor jou betekenen:

De plek waar je ervaringen in het leven met een afweerstoornis kunt delen met mensen die aan een half woord genoeg hebben. Bron van betrouwbare informatie: deze website, folders, brochures en boeken, ledenblad ‘De Paraplu’, awareness campagne ‘Altijdziek.nl’. Je belangenbehartiger. De zorg voor afweerstoornissen is in Nederland goed geregeld, maar dat is niet vanzelfsprekend, daar zijn we erg zuinig op en werken samen met specialisten en onderzoekers. De SAS is alert op medische ontwikkelingen en veranderingen in het zorgstelsel en trekt aan de bel bij overheid, farmaceut, verzekeraar of behandelcentrum, wanneer nodig. De SAS werkt samen met de nationale en internationale organisaties op het gebied van afweerstoornissen en zeldzame ziektes.

: Wat kan de SAS voor jou betekenen

Asked By: Howard Peterson Date: created: Mar 28 2023

Wat doet de SAS

Answered By: Justin Bennett Date: created: Mar 30 2023
SAS
Ontwikkelaar SAS Institute
Uitgebracht 1976
Recentste versie 9.4M7 (augustus 2020)
Status actief
Besturingssysteem Microsoft Windows
Geschreven in C
Categorie statistical software
Website https://www.sas.com
Portaal Informatica

/td>

Bedankt, beste donateur! Dankzij jouw bijdrage kan Wikipedia zich blijven uitbreiden. Selecteer “verberg oproepen” om berichten over fondsenwerving een week lang te onderdrukken in deze browser, of ga terug naar de oproep als je nog steeds geïnteresseerd bent in doneren.

Wikipedia is niet te koop. Heb je even? Onze non-profitorganisatie heeft je hulp nodig. Jouw bijdrage doet ertoe. Toen Wikipedia werd opgericht, was het een van de eerste plekken waar mensen toegang hadden tot vrije kennis, zonder advertenties.2% van onze lezers geeft een donatie. Alle beetjes helpen, of het nu € 2 is of € 25,

— De Wikimedia Foundation, de organisatie achter Wikipedia en de zustersites. iDEAL Visa MasterCard Amex JCB Discover PayPal Google Pay SAS (Statistical Analysis System) is de naam voor software die voor onder meer business intelligence ingezet kan worden. Het is een geïntegreerd systeem van software ontwikkeld door het SAS Institute dat het mogelijk maakt om data te analyseren en te rapporteren. Ook standaardapplicaties zoals ABM (Activity Based Management) en een IDP (Information Delivery Portal) zijn onderdeel van de SAS-software. Oorspronkelijk was SAS in 1976 alleen beschikbaar voor IBM – mainframes, tegenwoordig is SAS beschikbaar voor bijna ieder besturingssysteem. SAS wordt voornamelijk gebruikt om procesmetingen te doen binnen grote bedrijven om zo tot besluitvorming te komen. SAS ontsluit data uit de productiebrongegevens om zo analyses en rapportages over deze gegevens te doen zonder daarbij de bron te belasten, het generieke concept van elk datawarehouse,

Wat is een sas dag?

SAS-leven 7 november 2011 • Leestijd: 2 min De uitdrukking SAS-dag is alweer wat verouderd, maar velen van jullie zullen de betekenis herkennen. SAS-dag staat namelijk voor een Schijt Aan Sonja dag. Jullie kennen de dieetgoeroe Sonja Bakker vast nog wel.

 • Hoe ik daarbij kom terwijl ik in Zuid-Afrika zit? Eigenlijk door een gesprek over een huwelijk in Afrika.
 • Op de school waar ik stage loop, is er een jongen die een soort klassenassistent is.
 • Hij wilde alles over Nederland weten en vertelde verschillende dingen over Zuid-Afrika.
 • Een van die dingen ging over het vegen van het huis.

Als je in huis naar een ongetrouwd meisje of jonge vrouw veegt, zal deze nooit trouwen. Ook zijn er verschillende opvattingen over de taakverdeling tussen man en vrouw als deze getrouwd zijn. Volgens deze jongen hoorden vrouwen voor de kinderen te zorgen en het huis schoon te maken en voor het eten te zorgen.

En het eten hier betekent drie keer op een dag koken. In de morgen moet er pap gekookt worden, in de middag een maaltijd en ‘s avonds ook een complete maaltijd. Wij Nederlanders zijn volgens hem maar lui, aangezien wij maar een keer koken op een dag. Heb maar niet gezegd dat dit gemiddelde onder studenten nog lager ligt Uiteindelijk ging het over de vraag wie het huishouden doet als man en vrouw allebei werken.

Volgens deze jongen moest de vrouw dit dan ook doen. Toen ik aangaf dat het misschien beter was om de taken te verdelen, gaf hij aan dat je voor een vrouw betaald moest hebben om met haar te trouwen. Er moet toestemming zijn van de vrouw, maar er moet nog wel een bruidsschat betaald worden.

Volgens deze jongen zou hij dus betaald hebben voor de vrouw en dus moest ze ook voor hem werken. Hier kon ik niet bij met mijn Europese verstand en dus volgde een discussie. Deze duurde niet lang, aangezien het weinig nut had volgens hem. Hij mocht van zijn moeder toch niet met mij thuis komen. Daar was ik veel te slank voor en zijn moeder zou denken dat ik honger leed Alweer een van de vele verschillen tussen Afrika en Europa.

Meer gevulde dames zijn hier meer in de mode dan de slanke dames. Dus dames, emigreer naar Afrika en maak van je SAS-dag een SAS-leven! : SAS-leven

Wat is de populairste serie ter wereld?

Top 100 beste series aller tijden

1 Breaking Bad (2008-2013) Drama, Misdaad 5 seizoenen
2 Band of Brothers (2001-2001) Oorlog, Drama 1 seizoen
3 The Sopranos (1999-2007) Drama, Misdaad 6 seizoenen
4 The Wire (2002-2008) Misdaad, Drama 5 seizoenen
5 Chernobyl (2019-2019) Drama 1 seizoen

Wat is de meest bekeken serie op Netflix ooit?

1. Squid Game (265.200.000 keer bekeken) Deze Koreaanse serie nam de hele wereld over. In Squid Game komen een paar honderd mensen komen samen om kinderspelletjes te spelen.

Wat is de langst lopende serie ter wereld?

Coronation Street
Start 9 december 1960
Afleveringen > 11.200
Seizoenen 64
Netwerk of omroep ITV

Welke luchtvaartmaatschappij is SAS?

Scandinavian Airlines (SK), of SAS, is de grootste luchtvaartmaatschappij in Scandinavië en vlagdrager van Zweden, Noorwegen en Denemarken. The maatschappij vliegt naar zo’n 100 bestemmingen in Scandinavië, elders in Europa, het Midden-Oosten, Azië en Noord-Amerika.

Wat is SAS VIYA?

SAS introduceerde vorig jaar zijn Viya, een computerplatform dat alle soorten analyticsvragen verwerkt en tegelijkertijd de vertrouwde SAS-omgeving naar de cloud brengt. Op zijn jongste gebruikersconferentie, SAS Global Forum, kondigde het bedrijf een nieuwe versie aan, die helpt de connectie tussen opensource-toepassingen en SAS te faciliteren.

Onder meer de KNVB is enthousiast. Jim Goodnight, ceo van SAS, windt er geen doekjes om. Volgens hem is Viya de nieuwe groeimotor van SAS, wat reden is om meer en meer oplossingen naar het Viya-platform over te brengen. ‘Omdat we gebruik willen maken van het rekenvermogen dat Viya ons biedt door de verwerking te verdelen over honderden cores.

Let wel, het is geen of-, maar een én-verhaal. Viya zal SAS 9 niet vervangen maar uitbreiden. Wat we nu aanbieden in Viya is in hoge mate een complement van wat al bestaat in SAS, en de twee kunnen perfect naast elkaar draaien. De release SAS 9.4 die in september uitkomt, zal onze SAS-platformen in staat stellen Viya-instructies naar de Viya-server te sturen en de resultaten terug te krijgen op hun machines.

Asked By: Nathaniel Diaz Date: created: Mar 11 2023

Waar komt de naam Sas van Gent vandaan

Answered By: Cameron Griffin Date: created: Mar 12 2023

Het dorp: kenmerken – 1. Plaats in Oost Zeeuws-Vlaanderen (3.780 inwoners in 2021) behorend bij de Gemeente Terneuzen (sinds 2003), voorheen een eigen gemeente. Bij de gemeentelijke herindeling op 1 april 1970 werd de nieuwe gemeente Sas van Gent gevormd uit de oude gemeenten Philippine, Sas van Gent en Westdorpe,

Binnen de nieuwe gemeente lagen Axelsche Sassing (ged. Batterij, Driekwart, (Het) Holleken, ‘Isabellahaven, Klein -Gent. Passluis, Philippine, (De) Posthoorn, Sas van Gent, Westdorpe, Zandstraat, en Zwartenhoek,2. (‘t Zas, ‘t Zas van Gendt, het Hoge en het Lage Sas van Gent of gewoon Sas). Eén van de oudste geïndustrialiseerde plaatsen in Zeeland.

De plaats ontleent haar naam aan een sluis (sas) aan de monding van een kanaal van de stad Gent naar zee.

Wat is het grote voordeel van SAS schijven?

De oplettende tweakers zullen inmiddels de vergelijking gemaakt hebben tussen SAS expanders en Serial ATA port multipliers. Hoewel beide oplossingen op het eerste oog dezelfde functionaliteit bieden, zijn de mogelijkheden van port multipliers veel beperkter dan die van SAS expanders.

 • Port multipliers kunnen niet in cascades geplaatst worden en bieden geen ondersteuning voor wide ports.
 • Het adresbereik is beperkt tot 15 apparaten in plaats van het praktisch oneindige aantal dat door een opstapeling van SAS expanders bewerkstelligd kan worden.
 • Verder zijn er verschillen ten aanzien van de prestaties en de data integriteit.

De werking van een port multiplier is vergelijkbaar met die van een hub: er kan slechts één verbinding tegelijkertijd actief zijn, waardoor de effectieve doorvoer wordt beperkt. Iedere keer dat er een verbinding met een harde schijf wordt opgezet, moet er een tijdrovende drive reset plaatsvinden en wordt de reeds bestaande verbinding afgesloten.

 1. SAS expanders zijn in werking vergelijkbaar met een snelle switch.
 2. Ze ondersteunen simultane verbindingen tussen meerdere apparaten in het SAS-domein.
 3. Ook ondersteunt SAS full-duplex verbindingen, waardoor de harde schijf en de host gelijktijdig gegevens naar elkaar kunnen versturen.
 4. Serial ATA is half-duplex; een SATA-apparaat kan op enig moment dus alleen data versturen of ontvangen.

SAS garandeert een hogere gegevensintegriteit doordat ieder apparaat een uniek fysiek adres heeft en er meer informatie over de herkomst en de bestemming van de gegevensoverdracht in de headers van de datapakketjes wordt meegestuurd. Het risico dat gegevens naar de verkeerde disk worden gestuurd, wordt daarmee verkleind. Full-duplex communicatie Interoperabiliteit met Serial ATA Serial ATA-harde schijven hebben de afgelopen jaren een sterke opkomst gemaakt in toepassingen waarvoor prestaties ondergeschikt zijn aan een hoge opslagcapaciteit en een lage kostprijs per gigabyte. Dankzij de komst van enterprise Serial ATA-harde schijven, RAID 6-technologie met dubbele pariteit, en solide RAID-controllers die rechtstreeks zijn gebaseerd op bewezen implementaties uit de SCSI-wereld, is er geen enkele reden meer om Serial ATA-harde schijven af te wijzen voor toepassingen met een primaire behoefte aan opslagcapaciteit. De ontwikkelaars van de SAS-standaard waren niet blind voor de marktontwikkelingen en plaatsten daarom de geniale zet om SAS te voorzien van geïntegreerde SATA-ondersteuning. De uitstekende schaalbaarheid van Serial Attached SCSI combineert zich perfect met de wens om grote aantallen SATA-harde schijven te gebruiken in nearline storage- en disk-to-disk backupinstallaties.

 1. Dankzij SAS expanders zijn grote disk arrays van SATA-harde schijven eenvoudig te realiseren met behoud van prestaties.
 2. De interoperabiliteit met Serial ATA maakt een hoge mate van flexibiliteit mogelijk.
 3. Zo is het ook mogelijk om SAS- en SATA-harde schijven in dezelfde systemen te combineren.
 4. Een voorbeeld is het gebruik van goedkope SATA-harde schijven in een RAID 1 boot-array of de inzet van een backuparray van grote SATA-disks naast een data-array van snelle SAS-drives.

Backuppen naar disk heeft voordelen ten aanzien van de prestaties en verkorting van het backupwindow. Op een later tijdstip kunnen backups altijd nog naar tape wegeschreven worden. Een dergelijke combinatie van SAS- en SATA-harde schijven is goed bruikbaar in stand-alone kantoorservers, die niet deel uitmaken van een storagenetwerk.

Wat is een SAS aansluiting?

Typen harde schijven – Dell PERC (PowerEdge RAID Controller) en andere controllers kunnen verschillende typen harde schijven ondersteunen. Er zijn vier hoofdtypen controllers te onderscheiden die in Dell servers van de 9de generatie en hoger worden gebruikt.

Er gelden bepaalde configuratiebeperkingen en voor elk type controller dat wordt gebruikt dienen de vereisten te worden gecontroleerd. Bovendien kunnen in dezelfde RAID-set geen controllers van verschillende typen worden gecombineerd. Er zijn ook overdrachtsverschillen, aangeduid als SATA 1, 2 of 3. Ze kunnen ook worden aangeduid als 3Gb/s of 6 Gb/s.

Om de maximale snelheid te realiseren moeten harde schijf, backplane, kabels en controller allemaal de ingestelde snelheid ondersteunen. Meestal zijn apparaten met hogere specificaties achterwaarts compatibel met de laagste gemeenschappelijke snelheid.

 1. Serial ATA (SATA): SATA-stations zijn harde schijven in Dell PowerEdge servers. Serial ATA is ontworpen ter vervanging van de oudere parallel ATA (PATA) standaard (vaak aangeduid met IDE, de oudere benaming) en biedt verschillende voordelen ten opzichte van de oudere interface: geringere kabelomvang en lagere kosten (7 geleiders in plaats van 40), native hot swapping, snellere dataoverdracht door hogere signaleringssnelheden en efficiëntere overdracht via een I/O wachtrijprotocol. Op sommige systemen zonder controller kunnen deze SATA-schijven met SATA-kabels worden aangesloten op de geïntegreerde SATA aansluitingen op het moederbord in plaats van op de controller. Op kleinere servers met controller kunnen ze ook met kabels worden aangesloten, want deze systemen hebben geen backplane. Bekabelde harde schijven zijn niet hot-swappable.
 2. Near Line SAS: Near Line SAS zijn enterprise SATA-schijven met de kop, media en draaisnelheid van traditionele enterprise-klasse SATA-schijven met de volledig functionele SAS-interface van een klassieke SAS-schijf. Hierdoor leveren ze betere prestaties en zijn ze betrouwbaarder dan SATA-schijven. In feite is het een hybride vorm tussen SATA en SAS.
 3. Serial Attached SCSI (SAS): SAS is een communicatieprotocol dat wordt gebruikt in Enterprise-klasse harde schijven en tapestations. SAS is een point-to-point serieel protocol dat de oudere parallelle SCSI-bus technologie (SCSI) vervangt. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de standaard SCSI opdrachtenset. Deze schijven hebben extra aansluitingen via de bovenkant van de SATA aansluiting. In de categorie elektromechanische schijven leveren deze schijven optimale prestaties.
 4. Solid-State Drive (SSD): Een SSD is een apparaat voor datastorage dat gebruikmaakt van geïntegreerde schakelingen als geheugen voor persistente opslag van data. SSD-technologie maakt gebruik van elektronische interfaces die compatibel zijn met traditionele harde schijven met block input/output (I/O). SSD’s hebben geen bewegende mechanische onderdelen. Hierin onderscheiden ze zich van traditionele magnetische schijven, zoals harde schijven, wat elektromechanische apparaten zijn met draaiende schijven en beweegbare lees/schrijfkoppen. Vergeleken met elektromechanische schijven zijn SSD’s beter schokbestendig en stiller, met een kortere toegangstijd, ofwel lagere latentie. Vanwege deze eigenschappen zijn SSD-schijven de snelste I/O apparaten met standaard harde schijf vormfactor die tegenwoordig op de markt verkrijgbaar zijn.

Terug naar boven

Wat is SAS grid?

SAS Grid Manager provides a shared, centrally managed analytic computing environment that provides high availability and accelerates processing. It provides workload management to optimally process multiple applications and workloads to maximize overall throughput.